top of page
Pared de cemento agrietado

EXPOSICIÓ "ELS RENTADORS"

El passat dimarts, 12 de setembre, es va inaugurar l’exposició fotogràfica “ELS RENTADORS”, al vestíbul del Centre de Lectura de Reus.  Els autors de les fotografies són els nostres tres companys del grup Fotocat: Cesc Escoda, Manel Gonzàlez i Francesc Sabaté. 

En la presentació de l’acte, hi varen participar: el President del Centre de Lectura de Reus, Lluís Miquel Pérez Segura; la Directora de la companyia “Els Rentadors”, Irene Benavent Bodro; la 1a tinenta d’alcadessa de Reus i presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó Sans i com a membre del grup Fotocat, Cesc Escoda Mallorquí.

El recull mostra imatges capturades durant l’espectacle multidisciplinari de teatre, dansa i memòria històrica, que la companyia  “Els Rentadors” va representar, el passat dia 15 d’abril, en motiu de la FESTA MODERNISTA REUS 1900.  

Els Rentadors és una recreació basada en les dones que antigament treballaven als rentadors públics dels pobles i ciutats, una activitat molt feixuga que obligava a aquestes dones a compartir el seu dia a dia.

En les fotografies de l’exposició, el temps s’ha aturat i es mostren imatges de l’espectacle, tant del “fer bugada”, com de la intensitat teatral i dramàtica de les actrius que hi varen participar.

Aquesta exposició es podrà visitar fins al proper dia 13 d’octubre.

                                                                                    Coia Anglès

bottom of page