SORTIDA A GUIMERÀ. L'URGELL

Dissabte, 2 d'abril de 2022

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/4

Tot i que feia molt de fred, per ser el mes d’abril, vam sortir ben d’hora de camí cap a l’indret medieval de Guimerà, per tal de realitzar-ne un reportatge fotogràfic.

Guimerà, situat a la vall del riu Corb, està considerat un dels pobles més encantadors de Catalunya i és un conjunt arquitectònic declarat bé cultural d’interès nacional.

Des de la llera del riu, es veu com el poble pren el sol, amb les seves cases arrenglerades de forma esgraonada i en pendent, al llarg de la vessant nord d’un turó. Al bell cim, la única torre dempeus de l’antic castell i l’església gòtica de Santa Maria, ens parlaven d’un temps passat, sempre envejat.

Així que ben abrigats, vam iniciar la descoberta del poble des de la part inferior, al costat del llit del riu. Amb les càmeres a la ma, ens vam perdre pels carrers estrets, les places porxades i els racons inèdits de Guimerà, a la cerca i captura de la millor fotografia. El temps semblava haver-se deturat a l’Edat Mitjana.

El poble se’ns mostrava amb tota la bellesa d’una model de pedra nua i nosaltres només n’havíem de captar la seva essència.

A continuació, una mostra de les nostres captures.

Coia Anglès i Floren Moyano

Favicon fotocat rodo.png